Welkom in de groene, duurzame en gezellige Van Lenneptuin

De entree van Soest. Waar je kunt genieten van de zonsopkomst over de weilanden van het Eemdal. Waar je met je buren frambozen plukt in jullie eigen moestuin. Waar je lekker op een bankje de dag doorneemt. Waar de Korte Duinen je telkens weer verleiden om je wandelschoenen aan te trekken. Als je al niet te voet je boodschappen gaat doen in winkelcentrum Soest-Zuid. Welkom in de groene, duurzame en gezellige Van Lenneptuin.

Een mooie kans voor Soest

Op een nu nog wat verloren locatie, verstopt achter winkelpanden werken we aan de ontwikkeling van een moderne, kleinschalige en duurzame woonomgeving. Daarmee spelen we in op de omvangrijke woningvraag in Soest onder senioren, starters én gezinnen. Met name voor de twee eerstgenoemde groepen is er in Soest momenteel weinig aanbod dat echt inspeelt op hun wensen en mogelijkheden. In de Van Lenneptuin willen we daarom beide groepen bedienen met woningen in een omgeving waar mensen naar elkaar willen omzien, en tegelijk oog hebben voor betaalbaarheid. 

De locatie leent zich uitstekend voor woningbouw. Zo sluit de locatie naadloos aan op de al bestaande woningbouw aan de Van Lenneplaan. Daarnaast is de ligging tussen natuur en winkelcentrum perfect, zeker ook voor senioren. Bovendien is de bereikbaarheid over de weg en met het OV prima. Het NS-station Soest Zuid ligt op heel korte afstand en de bus naar Amersfoort stopt bijna letterlijk voor de deur.

Groen en duurzaam

De Van Lenneptuin wordt een groen en duurzaam woonbuurtje. De woningen liggen rond een centrale groene tuin die collectief eigendom is van alle bewoners. Als bewoner heb je dus niet alleen het genot van een eigen privé buitenruimte, maar met name ook van een heel grote, groene en gevarieerde landschapstuin. Deze landschapstuin kan als moestuin, boomgaard, bloementuin of speelweide kan worden ingericht. Of in een combinatie van deze of andere groene elementen. Deze centrale groene tuin loopt direct door in de weilanden van het Eemdal, wat het gevoel versterkt dat alle woningen onderdeel zijn van het omliggende landschap. 

Gezamenlijk verantwoordelijk

De Van Lenneptuin wordt een mandelig woongebied, waar de toekomstige bewoners met elkaar de verantwoordelijkheid delen om de plek mooi en leefbaar te houden. Gezamenlijk bepalen zij ook hoe de collectieve, mandelige ruimte eruit komt te zien, en hoe deze wordt beheerd. Voorbeelden uit andere locaties in Nederland laten zien dat een dergelijke woonomgeving veel enthousiasme opwekt bij de bewoners, die bovendien, veel meer dan elders bijdragen aan de samenleving in brede zin. Om de collectiviteit vorm te geven en te waarborgen zal op zeker moment in het proces een beheerstichting worden opgericht voor alle bewoners. 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.